Mai multe evenimente în regim online vor fi organizate cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. Vezi programul activităților
Full Article 3 minutes read

Mai multe evenimente în regim online vor fi organizate cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. Vezi programul activităților

Mai multe evenimente în regim online vor fi organizate cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, informează Ministerul Educației.

Astfel, Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO a creat un orășel virtual. Evenimentul creat pe platforma www.1iunie.artico.md va permite copiilor alături de părinți să parcurgă 8 stații în care vor descoperi informații noi, vor crea și vor experimenta, vor găti și vor face înconjurul lumii.

În fiecare din aceste stații: „Ne distrăm acasă”, „Gătim gustos”, „Lumea cărților”, „Atelierul creației”, „Trucuri și magie”, „Labirintul cunoașterii”, „Pădurea uimitoare”, „Soarele scânteietor” sunt plasate master class-uri, video sau jocuri.

Pentru adolescenți și tineri, vor fi create evenimente live, pe profilul Facebook al Centrului ARTICO:

– începând cu ora 14:00, Clubul Voluntarilor ARTICO organizează a treia ediție a evenimentului Play With Us. Toți copiii vor avea posibilitatea de a juca Monopoly, UNO, Skribbl și alte jocuri captivante.

– la ora 16:00, Movie’n ARTICO KIDS, va rula două ediții ale filmului „Pets”, ce vor fi difuzate în limba română.

– la ora 18:00, World Wild Quest oferă copiilor un drum aventuros ce va fi parcurs individual.

De asemenea, începând cu ora 19:30, ARTICO în parteneriat cu Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale organizează Quiz for Kids. Copiii sunt îndemnați să formeze o echipă de minim 2 și maxim 6 persoane. Quiz-ul va conține 3 runde și 24 de întrebări.

Este necesară înregistrarea prealabilă pentru toate evenimentele live, link-ul pentru formularul de înscriere îl puteți găsiți în descrierea evenimentului, pe profilul de Facebook al Centrului ARTICO.

Teatrul Republican de Păpuși „Licurici” invită toți copiii să urmărească pe pagina de Facebook a instituției începând cu ora 11:00 spectacolul „Făt-Frumos din lacrimă” în limba română, iar la ora 12:00 spectacolul „Papagalul Pai” în limba rusă.

Sala cu Orgă va transmite live pe pagina de Facebook a instituției începând cu ora 18:00 concertul „Copiii pentru copii”, în cadrul căruia vor evolua elevii de la Liceul Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu”, Școala de Arte „Alexei Stârcea” și Liceul Republican de Muzică „S. Rahmaninov”.

De asemenea, 70 de bibliotecari din România și Republica Moldova vor citi 70 dintre cele mai frumoase povești ale lumii, într-un „Maraton de lectură” în direct, timp de 8 ore. Evenimentul se va transmite live pe Facebook, în intervalul orar 10.00 – 18.00.

Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creanga” demarează de astăzi, 1 iunie, începând cu ora 11:00, un program cu povești în limba engleză în cadrul căruia copiii vor putea învăța cuvinte și expresii în limba engleză.

Muzeul Național de Artă a Moldovei invită publicul să vizioneze online un material video, unde sunt prezentate opere de artă din colecțiile instituției care redau copiii și copilăria.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: