Mai multe instituții ale statului își unesc forțele: Vor să recupereze averile dobândite ilegal
Full Article 1 minutes read

Mai multe instituții ale statului își unesc forțele: Vor să recupereze averile dobândite ilegal

Șase șefi de instituții de stat au semnat pe 29 decembrie, alături de ministra Justiției Veronica Mihailov-Moraru, un ordin comun prin care pun bazele unei Platforme de coordonare la nivel național a recuperării bunurilor infracționale. Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Justiției, secretariatul va fi asigurat de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI).

Potrivit sursei citate, platforma are scopul de a facilita procesul de recuperare a bunurilor rezultate din corupție și crimă organizată și va avea sarcini ce țin de eficientizarea procesului de recuperare a acestora.

Din componența Platformei vor face parte reprezentanții Centrului Național Anticorupție, Procuraturii Generale, Ministerului Justiției, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Finanțelor, Autorității Naționale de Integritate și Consiliului Superior al Magistraturii.

Potrivit sursei citate, membrii Platformei se vor întruni o dată în trimestru, iar până la 31 ianuarie vor elabora un raport anual de activitate, care va fi remis ulterior Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: