Mai multe locuri pentru pacienții cu COVID-19. Alte 50 de paturi vor fi amenajate în cadrul Spitalului de Dermatologie
Full Article 1 minutes read

Mai multe locuri pentru pacienții cu COVID-19. Alte 50 de paturi vor fi amenajate în cadrul Spitalului de Dermatologie

Alte 50 de paturi vor fi amenajate în cadrul Spitalului de Dermatologie și Maladii Comunicabile pentru persoanele infectate de COVID-19. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

“Căutăm soluții pentru a activa paturi și în alte instituții. Instituțiile municipale și republicane sunt mai aglomerate, față de cele raionale, însă la necesitate pacienții sunt redirecționați către instituțiile medicale unde sunt paturi libere. La fel, am procurat și distribuit, în această săptămână, 6 unități de radiologie mobilă instituțiilor municipale, extrem de necesare în cazul pacienților în stare gravă”, a mai anunțat Dumbrăveanu pe Facebook.

Potrivit ministrei, suplimentar au fost procurate și distribuite instituțiilor municipale, în această săptămână, șase unități de radiologie mobilă, extrem de necesare în cazul pacienților în stare gravă.

Menționăm că bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus în țara noastră a ajuns la 99 633 cazuri. În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 3446 pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 245 în stare extrem de gravă (43 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată). În total, 82 335 persoane au fost tratate de COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: