Mai multe permise de conducere ar putea fi anulate. Șeful Agenției Servicii Publice: „Facem verificări minuțioase”
Full Article 2 minutes read

Mai multe permise de conducere ar putea fi anulate. Șeful Agenției Servicii Publice: „Facem verificări minuțioase”

Mai mulți șoferi riscă să rămână, în viitorul apropiat, cu permisul de conducere anulat. Declarația a fost făcută de directorul Agenției Servicii Publice (ASP), Mircea Eșanu, în cadrul emisiunii „La 360 de grade”, de la postul public de radio. Potrivit oficialului, practica de fraudare a documentelor nu a fost eliminată, deocamdată. Eșanu dă asigurări că ASP depune toate eforturile necesare pentru a reduce din amploarea fenomenului, scrie Radio Moldova.

„Noi pregătim în viitorul apropiat și o să anunțăm public împreună cu organele de forță anularea mai multor permise de conducere pentru care noi avem toate dovezile că au fost fraudate examenele. Noi deținem toate înregistrările video și audio în care vedem că lumea cum se așază la computer să susțină proba teoretică și nu dă din deget sau nici din mouse, dar susține testele. Facem verificări minuțioase, vreau să vă spun că doar în ultima jumătate de an am demis șapte examinatori”, a declarat Mircea Eșanu.

Amintim că, la sfârșitul anului trecut, mai mulți angajați ai Agenției Servicii Publice din Bălți au fost reținuți de ofițerii anticorupție. Ei sunt bănuiți de luare de mită și trafic de influență la eliberarea permiselor de conducere. Și în luna martie 2023 au fost reținuți șase angajați ai ASP, din oficiile Bălți și Chișinău, ca parte a unei scheme de corupție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: