Mai multe tinere din Moldova, îndemnate să presteze servicii sexuale în Cehia. Ce li se promitea
Full Article 2 minutes read

Mai multe tinere din Moldova, îndemnate să presteze servicii sexuale în Cehia. Ce li se promitea

Oamenii legii au deconspirat o schemă de îndemnare și înlesnire a moldovencelor la practicarea prostituției. S-a constat că sub patronajul unei femei din Florești, tinerele din Republica Moldova erau transportate în Republica Cehă pentru prestarea serviciilor sexuale. 

Oamenii legii au stabilit că în perioada iunie-octombrie 2022, o femeie de 49 de ani din raionul Florești a îndemnat la prestarea serviciilor sexuale în Republica Cehă. Sub patronajul celei din urmă, mai multe femei au identificat trei tinere din municipiul Bălți.

Pentru a stimula tinerele să presteze servicii sexuale, le-au fost explicate „avantajele activității de prestare a serviciilor sexuale în Republica Cehă”. Acestora li s-a promis câștiguri financiare mari, 50% din banii oferiți de fiecare client.

În continuare, figuranta a organizat transportarea celor trei tinere în Cehia. Pe 18 octombrie 2022, figuranta a fost reținută în flagrant, cu o tânără, în timpul deplasării cu autobuzul pe ruta Chișinău – Plzen (Republica Cehă).

Fiind efectuată percheziția corporală și la domiciliul figurantei, oamenii legii au depistat: un carnet cu calcule distribuite pe diferite perioade ale zilelor, cartele de vizite cu numere de telefoane străine și nume de femei, cartele de vizite cu numerele de telefoane străine ale figurantei, conversațiile cu tinerele și fotografiile pașapoartelor acestora.

Suspecta a fost reținută pe un termen de 72 de ore. Aceasta a refuzat să facă declarații.

La moment se întreprind acțiuni de urmărire penală, în vederea stabilirii altor complici și a tuturor persoanelor îndemnate la practicarea prostituției.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: