Maia Sandu a ajuns la Summit-ul CPE din Oxfordshire. Primele imagini alături de gazda reuniunii – premierul britanic
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu a ajuns la Summit-ul CPE din Oxfordshire. Primele imagini alături de gazda reuniunii – premierul britanic

Summit-ul Comunității Politice Europene (CPE) din Oxfordshire, Marea Britanie, a început deja. Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, alături de zeci de lideri de stat, a fost întâmpinată de gazda reuniunii – prim-ministrul britanic, Keir Starmer.  

Lideri din peste 45 de țări, inclusiv președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, au ajuns deja la Palatul Blenheim din Oxfordshire, unde are loc Summit-ul CPE. Politicienii au fost întâmpinați de prim-ministrul Marii Britanii, Keir Starmer, pe scările palatului.

În fața Palatului Blenheim, Maia Sandu și Keir Starmer au conversat pentru câteva momente. Șefa statului l-a felicitat pe Starmer cu recenta sa numire în funcția de premier.

Menționăm că lucrările summit-ului au demarat deja, iar liderii au făcut și tradiționala fotografie de grup.

Maia Sandu a ajuns la Summit-ul CPE din Oxfordshire. Primele imagini alături de gazda reuniunii - premierul britanic

X/10DowningStreet

În marja summit-ului CPE, Maia Sandu și omologul său francez, Emmanuel Macron, vor prezida un grup de lucru la care vor participa liderii mai multor țări și organizații internaționale și în cadrul căruia va fi discutat subiectul cu privire la apărarea democrației.

***

Comunitatea Politică Europeană este o platformă de discuții care a fost inițiată, în 2022, de președintele Franței Emmanuel Macron. Republica Moldova a găzduit cel de-al doilea summit al CPE, care a avut loc pe 1 iunie 2023.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: