Maia Sandu a avut o întrevedere cu membrii CEC. Au discutat despre organizarea alegerilor parlamentare anticipate
Full Article 1 minutes read

Maia Sandu a avut o întrevedere cu membrii CEC. Au discutat despre organizarea alegerilor parlamentare anticipate

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au avut o întrevedere cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Întâlnirea a avut loc în contextul pregătirilor pentru alegerile parlamentare anticipate, stabilite pentru data de 11 iulie 2021.

Discuțiile au vizat activitățile ce urmează a fi desfășurate de către autoritatea electorală pentru asigurarea unui proces electoral liber și corect, cu respectarea cadrului legal existent.

În acest sens, membrii Comisiei au informat că vor estima bugetul pentru scrutin, devizul de cheltuieli fiind înaintat guvernului Republicii Moldova pentru a fi identificate resursele financiare necesare.

Până la începerea oficială a perioadei electorale, CEC va asigura elaborarea și aprobarea planului calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare şi desfășurare a alegerilor parlamentare anticipate.

Părțile au abordat și subiectul organizării alegerilor în condiții pandemice, în scopul prevenirii răspândirii infecției COVID-19.

Amintim că pe 28 aprilie, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională hotărârea parlamentului din 31 martie, privind declararea stării de ugență. La scurt timp, șefa statului a anunțat că a semnat decretul privind dizolvarea parlamentului. Alegerile parlamentare anticpate urmează să se desfășoare pe 28 aprilie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: