Maia Sandu a completat declarația de avere și interese personale pentru anul trecut (DOC)
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu a completat declarația de avere și interese personale pentru anul trecut (DOC)

Pe site-ul Autorității Naționale de Integritate a fost publicată declarația de avere și interese personale a președintei țării pentru anul 2020. Acum 10 zile, a fost publicată și declarația șefei statului pentru anul 2019.

Astfel, pe parcursul anului trecut, după ce a preluat funcția de președinte al țării, pe 24 decembrie 2020, Maia Sandu a obținut un salariu de 4431 de lei. De asemenea, aceasta a beneficiat de un venit în mărime de aproape 400 de dolari în calitate de dobândă în urma unor sume depuse la bancă.

Președinta țării nu deține terenuri și a indicat drept proprietate personală un singur apartament, pe care l-a dobândit în 2003. Acesta are suprafața de 74,5 metri pătrați și este estimat la circa 440 de mii de lei.

Șefa statului are în proprietate și o mașină Toyota RAV4 produsă în 2007 și dobândită în 2012, al cărui cost este estimat la 170 mii de lei

Maia Sandu deține un depozit bancar într-o instituție din SUA, în care păstrează aproape 17600 de dolari, dar și un cont curent într-o bancă din Moldova, cu suma de 10 mii de lei.

Președinta țării a declarat și un cec în valoare de aproape 400 de dolari, pe care l-a obținut de la Universitatea Harvard.

Maia Sandu, declaratie 2020 by newsmakermd on Scribd

Amintim că pe 21 martie a fost publicată și declarația de avere a președintei țării pentru anul 2019.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: