Apartament, mașină, cont bancar. Maia Sandu a depus prima declarație de avere după ce a fost aleasă președinte
Full Article 2 minutes read

Apartament, mașină, cont bancar. Maia Sandu a depus prima declarație de avere după ce a fost aleasă președinte

Președintele Maia Sandu deține un apartament de 74 de metri pătrați și o mașină Toyota RAV4. În afară de asta, într-un cont bancar la o bancă americană, Maia Sandu păstrează peste 21 mii de dolari. Aceste date sunt indicate în declarația de avere pentru 2019, pe care Sandu a depus-o pentru prima dată după ce a fost aleasă președinte în noiembrie 2020.

În declarația sa, Sandu a indicat că în 2019 a primit un salariu pentru munca la Cancelaria de Stat în valoare de peste 112 mii de lei. De asemenea, a primit peste 50 de mii de lei pentru munca ei în parlament.

Președinta a indicat în declarație că are un apartament cu o suprafață de 74 de metri pătrați, al cărui cost este estimat la 440 de mii de lei. Sandu are și un automobil Toyota RAV4 din 2007, care costă 170 de mii de lei.

Sandu a anunțat că ține bani în conturile a două bănci: 1 000 de lei într-un cont curent în Mobiasbanca și mai mult de 21 de mii de dolari în banca americană Bank-Fund Staff Federal Credit Union, dividendele din care s-au ridicat la puțin peste 390 USD în 2019 .

Tot în 2019, Sandu a primit 400 de dolari de la Universitatea Harvard.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: