Maia Sandu a discutat cu directorul SIS despre riscurile la adresa securității statului
Full Article 50 second read

Maia Sandu a discutat cu directorul SIS despre riscurile la adresa securității statului

Președintele Maia Sandu a avut pe 26 decembrie o întâlnire cu directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova (SIS), Alexandr Esaulenco. Anunțul a fost făcut pe pagina sa de facebook a șefei statutului. 

„Am discutat despre situația actuală din Republica Moldova și despre riscurile la adresa securității statului. Am reiterat poziția mea în calitate de președinte în legătură cu lupta împotriva corupției și consolidarea instituțiilor statului pentru a asigura securitatea națională”, a menționat Maia Sandu.

Amintim că la ședința parlamentului din 3 decembrie, deputații au adoptat un proiect de lege, potrivit căruia Serviciul de informații și Securitate nu va mai fi în subordinea președintelui, ci transferat sub controlul parlamentului. Autorii proiectului au fost deputații socialiști Vasile Bolea și Grigore Novac.

La 7 decembrie, Curtea Constituțională (CC) a suspendat modificările legii după sesizarea deputatului partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Sergiu Litvinenco.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: