Maia Sandu a discutat cu un grup de parlamentari italieni și români. Ce asigurări i-au dat oaspeții 
Full Article 1 minutes read

Maia Sandu a discutat cu un grup de parlamentari italieni și români. Ce asigurări i-au dat oaspeții 

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu un grup de deputați italieni și români, exponenți ai Grupului „Renew Europe” din Parlamentul European. Discuția a vizat situația de securitate, impactul economic major al războiului din Ucraina pentru Moldova și importanța aprofundării cooperării cu Italia și România.

Președinta Maia Sandu a menționat că, îndeosebi în această perioadă, Republica Moldova are nevoie de ajutorul comunității internaționale pentru a face față crizelor fără precedent cu care se confruntă și pentru a continua realizarea planurilor de dezvoltare a țării.

Ca priorități, potrivit unui comunicat al Președinției, șefa statului a evidențiat proiectele care să asigure alternative energetice.

La fel, Maia Sandu a vorbit despre nevoia creșterii sprijinului bugetar european pentru țara noastră, dar și importanța deschiderii piețelor europene pentru producătorii moldoveni, afectați de război.

Reprezentanții Președinției spun că deputații și-au reconfirmat sprijinul pentru transformările politice și economice pornite în Republica Moldova și au dat asigurări că vor susține țara noastră în realizarea agendei europene și în procesul de integrare în Uniunea Europeană.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: