Maia Sandu a intrat în exercițiul funcției de președinte al Republicii Moldova

La Palatul Republicii a avut loc ceremonia de învestire în funcție a președintelui ales al Republicii Moldova, Maia Sandu. Aceasta a depus jurământul în calitate de președintă a țării și a intrat în exercițiul funcției.

„Vin în fața Dvs cu respect, responsabilitate și încredere pentru a porni pe un drum nou. Victoria din aceste alegeri nu este a mea, este a voastră, dragi cetățeni, pentru că niciodată într-o țară cu probleme ca ale Moldovei  un om ca mine nu ar fi ajuns președinte”, a declarat Maia Sandu.

După depunerea jurământului, președintele Curții Constituționale, Domnica Manole a anunțat că președintele Republicii Moldova a intrat de astăzi în exercițiu.

Președintele a mulțumit cetățenilor pentru votul de încredere acordat și a spus că are planuri mari pentru țară, însă nu poate să le realizeze fără ajutorul cetățenilor. Maia Sandu a rostit câteva cuvinte și în rusă, ucraineană, găgăuză și bulgară. Invitații au aplaudat acest gest.

„Celor din țară și diaspora, cei care au înțeles că Moldova are nevoie de fiecare dintre noi, vă mulțumesc din suflet și vreau să vă rog să mergem în continuare împreună. Victoria trebuie să fie a țării, nu a politicienilor”, a mai menționat Maia Sandu.

Maia Sandu este cel de-al șaselea președinte al Republicii Moldova. Menționăm că pe 20 noiembrie, Comisia Electorală Centrală (CEC) a declarat-o învingătoare pe Maia Sandu, care a acumulat 57,75% sau 943.006 voturi. Igor Dodon a obținut 42,25% sau 690.615 voturi.

captură video

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: