Maia Sandu a semnat decretul privind constituirea comisiei pentru selectarea unui membru al CSP (DOC)
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu a semnat decretul privind constituirea comisiei pentru selectarea unui membru al CSP (DOC)

Președinta țării Maia Sandu a semnat decretul cu privire la constituirea Comisiei pentru organizarea și desfășurarea concursului de selectare a candidatului la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Acesta va fi ales din rândul societății civile și va fi desemnat de șefa statului.

Potrivit documentului, președintele Comisiei este Rozalina Albu, secretar general adjunct al Aparatului președintelui Republicii Moldova. Secretarul comsiei a fost desemnată Lilia Tonu, șefa direcției juridice din cadrul Aparatului președintelui Republicii Moldova.

Din comisie mai fac parte: Veaceslav Negruța, consilier al președintelui în domeniul economic, Ștefan Țîbuleac, șef al Serviciului Consiliului Suprem de Securitate al Aparatului președintelui Republicii Moldova, Nadejda Hriptievschi, expert național în domeniul justiției și Olesea Doronceanu, avocată, membru al Amnesty International Moldova.

Condițiile de bază pentru participare la concurs, conform Legii cu privire la Procuratură și Regulamentului, sunt următoarele:

a) deține cetățenia Republicii Moldova;
b) cunoaște limba română;
c) are capacitatea de exercițiu deplină;
d) posedă studii superioare juridice;
e) are experiență în domeniul dreptului de cel puțin trei ani;
f) se bucură de o reputație ireproșabilă;
g) nu a atins vârsta de 65 de ani.

Conform Regulamentului, dosarul de participare la concurs trebuie să conțină:

a) cererea de înscriere la concurs;
b) scrisoarea de motivare;
c) curriculum vitae;
d) copia de pe actul de identitate;
e) copia de pe diploma de studii superioare complete în drept sau echivalentul acesteia și alte acte de studii relevante;
f) copia actelor care confirmă experiența în câmpul muncii (carnetul de muncă, contractul etc.);
g) cazierul judiciar;
h) certificatul medical de sănătate, inclusiv narcologic și psihiatric.

Concursul se va desfășura în două etape: depunerea dosarului de participare și interviul, susținut în fața Comisiei, în vederea testării cunoașterii domeniului și a aspectelor privind exercitarea atribuțiilor funcționale în calitate de membru al CSP.

Dosarul de participare la concurs se va depune în Aparatul Președintelui Republicii Moldova până la data de 14 septembrie 2021, eliberându-i-se o confirmare privind recepționarea acestuia. La interviu vor fi invitați doar candidații preselectați.

Atribuțiile membrului CSP pot fi consultate în Legea cu privire la Procuratură (art. 70). Pentru informații suplimentare, contactați secretara Comisiei, Lilia Tonu, la nr. de tel.: (022) 265-243 sau scrieți la adresa electronică: [email protected].

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: