Maia Sandu: Astăzi vor ajunge 100 de mii de doze de vaccin AstraZeneca din România
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu: Astăzi vor ajunge 100 de mii de doze de vaccin AstraZeneca din România

Pe 7 mai, în Republica Moldova vor ajunge încă 100 de mii de doze de vaccin AstraZeneca, donate de România. Anunțul a fost făcut de președinta țării Maia Sandu, după ce s-a vaccinat cu prima doză de vaccin anti-Covid.

„Mă bucur să vă anunț că în următoarele zile vom avea vaccin pentru toți care vor să se vaccineze. Astăzi vor ajunge 100 de mii de doze de vaccin AstraZeneca din România”, a declarat președinta țării.

Pe 5 mai, președinta țării a anunțat că autoritățile de la Bucureşti au aprobat decizia de a oferi Republicii Moldova spre revânzare câte 200.000 de doze de vaccin pe lună. Astfel, începând cu această lună, Chișinăul va putea cumpăra cantitățile necesare de vaccin din loturile disponibile în România, la prețul negociat de Uniunea Europeană.

***

Amintim că pe 27 martie, în Moldova au ajuns 50.400 de doze de vaccin AstraZeneca oferite de Guvernul de la București, al doilea lot de vaccinuri oferit în calitate de donație de România Republicii Moldova. Primul lot de 21.600 de doze a ajuns la Chișinău pe 27 februarie.

Pe 29 decembrie 2020, în cadrul unei vizite oficiale la Chișinău, președintele României Klaus Iohannis a anunțat că Bucureștiul va oferi Chișinăului 200 de mii de doze de vaccina anti-Covid.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: