Maia Sandu cere comunității internaționale să preseze și mai mult Rusia, pentru a opri războiul din Ucraina
Full Article 1 minutes read

Maia Sandu cere comunității internaționale să preseze și mai mult Rusia, pentru a opri războiul din Ucraina

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a comentat atacul cu rachete lansat de armata rusă asupra obiectivelor de infrastructură critică din Ucraina. Șefa statului a cerut comunității internaționale să înăsprească presiunea asupra Rusiei, pentru a opri războiul. Șefa statului nu a menționat deocamdată racheta căzută la Briceni.

„Condamnăm cu fermitate atacurile repetate ale Rusiei asupra civililor din Ucraina, obiectivelor civile și cele de infrastructură critică. Comunitatea internațională ar trebuie să își întărească presiunea asupra Rusiei pentru a opri războiul. Doar în acest mod putem pune capăt suferinței și pierderilor de vieți”, a scris Sandu pe Twitter.

Amintim că, pe 5 decembrie, Rusia a lansat un atac masiv cu rachete asupra Ucrainei. Tot astăzi, în orașul Briceni au căzut fragmente dintr-o rachetă. Ministerul Apărării a condamnat incidentul, însă nu a oferit detalii despre proveniența obiectului, precizând că geniștii s-au deplasat la fața locului. Presa rusă a scris că, din imagini, racheta pare a fi ucraineană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: