Maia Sandu condamnă noul atac asupra Odesei: „Rusia trebuie trasă la răspundere pentru fiecare piesă de infrastructură distrusă”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu condamnă noul atac asupra Odesei: „Rusia trebuie trasă la răspundere pentru fiecare piesă de infrastructură distrusă”

Președinta Maia Sandu condamnă atacul din ajun asupra regiunii Odesa. Potrivit șefei statului moldovean, Federația Rusă trebuie trasă la răspundere „pentru fiecare piesă de infrastructură distrusă”. 

Pe 3 septembrie, Maia Sandu a scris pe rețelele de socializate că gândurile ei sunt la toți cei afectați urmare a atacului asupra regiunii Odesa.

Condamn ferm atacul brutal al Rusiei asupra infrastructurii portuare din regiunea Odesa. Rusia trebuie trasă la răspundere pentru fiecare piesă de infrastructură distrusă. Gândurile mele sunt la toți cei afectați. Moldova este ferm alături de Ucraina”, a scris șefa statului, pe Twitter.

În noaptea de 3 septembrie, potrivit autorităților ucrainene, rușii au atacat sudul regiunii Odesa. A fost lovită infrastructura portuară, iar două persoane au suferit răni. Partea rusă a raportat că „a desfășurat o lovitură de grup cu vehicule aeriene fără pilot asupra depozitelor de combustibil, utilizate pentru aprovizionarea echipamentelor militare ale Forțelor Armate ale Ucrainei în portul Reni din regiunea Odesa” și că „scopul atacului a fost atins”. 

Și ministrul român al Apărării Angel Tîlvăr a reacționat la atacurile asupra regiunii Odesa. El a spus că acestea au vizat și infrastructura Podului Reni de la Dunăre, aflat la câțiva kilometri de Galați, dar că „în niciun moment nu au existat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României”. Presa din România a scris că exploziile s-au auzit inclusiv la Galați, aflat la câțiva kilometri de Portul Reni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: