Maia Sandu confirmă întâlnirea cu Usatîi: „Vrem să vedem dacă putem miza pe sprijinul cetățenilor care l-au votat”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu confirmă întâlnirea cu Usatîi: „Vrem să vedem dacă putem miza pe sprijinul cetățenilor care l-au votat”

Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la funcția de președinte al țării a confirmat că se va întâlni pe 3 noiembrie cu Renato Usatîi. Aceasta susține că vrea să afle dacă poate miza pe susținătorii liderului formațiunii „Partidul Nostru”.

Candidata PAS la șefia statului susține că a telefonat mai mulți politicieni.

„Confirm că am telefonat mai mulți lideri politici. Am vorbit și cu domnul Usatîi. Vrem să vedem dacă putem miza pe sprijinul cetățenilor care l-au votat pe domnul Usatîi. Vrem să înțelegem cum vede domnul Usatîi această unitate a alegătorilor. Vom vedea mâine”, a declarat Maia Sandu într-o intervenție televizată la Pro TV.

Reacția vine după ce, în cadrul unei conferințe din seara de 2 noiembrie, Renato Usatîi a anunțat că se va întâlni cu Maia Sandu și că vrea să afle poziția acesteia față de „problemele diasporei și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate”.

Usatîi a amintit că este candidatul pe care l-au susținut majoritatea alegătorilor din Rusia, iar în diaspora din UE este pe locul doi. Potrivit datelor publicate de Comisia Electorală Centrală, pentru Renato Usatîi au votat aproape 17% dintre alegători (circa 228 de mii).

***

Maia Sandu și Igor Dodon se vor confrunta în turul II de scrutin, care se va desfășura peste două săptămâni.

Foștii candidați la funcția de președinte al țării: Andrei Năstase, Dorin Chirtoacă, Tudor Deliu și Octavian Țîcu au anunțat pe 2 noiembrie că o susțin pe Maia Sandu în turul doi al scrutinului prezidențial.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: