Maia Sandu convoacă în ședințe Comisia Națională pentru Integrare Europeană și Consiliul Suprem de Securitate
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu convoacă în ședințe Comisia Națională pentru Integrare Europeană și Consiliul Suprem de Securitate

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat pentru dimineața zilei de joi, 24 noiembrie, ședința Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană (CNIE). De asemenea, șefa statului a decis convocarea în ședință Consiliul Suprem de Securitate. Anunțul a fost făcut de administrația prezidențială după pana masivă de curent, care a lăsat în întuneric o bună parte din localitățile Republicii Moldova.

Membrii comisiei vor evalua progresul obținut în realizarea Planului de acțiuni pentru implementarea condițiilor înaintate în contextul acordării Republicii Moldova statutului de țară candidată la UE. De asemenea, vor fi discutate prioritățile de integrare europeană pentru perioada următoare.

Tot joi, în prima parte a zilei, șefa statului a convocat ședința Consiliul Suprem de Securitate (CSS) pentru a fi discutate provocările ce țin de asigurarea cu resurse energetice a țării noastre.

***

Amintim că este pentru a doua oară când o mare parte din localitățile Republicii Moldova rămân în întuneric din cauza bombardamentelor lansate de armata rusă asupra obiectivelor de infrastructură energetică din Ucraina. Pentru prima oară, s-a întâmplat pe 15 noiembrie, iar pentru a doua oară – pe 23 noiembrie.

Serviciile operatorilor de telefonie Moldcell, Orange și Moldtelecom au fost parțial sau total indisponibile.

Șefa statului Maia Sandu a venit cu un mesaj și a menționat că, oricât de greu ar fi acum, „singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă”.

Președintele Parlamentului Igor Grosu a declarat că războiul Federației Ruse în Ucraina afectează direct țara noastră, iar premierul Natalia Gavrilița a subliniat că „războiul este aproape”.

Ministrul Afacerilor Externe Nicu Popescu l-a convocat pe ambasadorul rus Oleg Vasnețov pentru a discuta despre situația creată.

Pe rețelele de socializare a fost lansat un flashmob cu hashtagul  #безвас (fără voi) în semn de protest față de agresiunea Rusiei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: