Maia Sandu, de Ziua Națională a României: „Vă mulțumesc că ne rămâneți aproape. La mulți ani, dragi români”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, de Ziua Națională a României: „Vă mulțumesc că ne rămâneți aproape. La mulți ani, dragi români”

Astăzi, 1 decembrie, este marcată Ziua Națională a României. Cu această ocazie, președinta Maia Sandu declară că „Moldova privește către România cu recunoștință și speranță”. „Mă bucur că în ultimii doi ani relațiile dintre Chișinău și București au devenit și mai puternice. Și pe o parte, și pe cealaltă parte a Prutului, oamenii își doresc aceleași lucruri – să trăiască în pace și libertate”, comunică Sandu. 

„România este iubită aici, în Republica Moldova. Pentru umărul pe care ne putem baza când ne este greu, pentru ajutorul imens și necondiționat oferit cetățenilor noștri, pentru susținerea puternică acordată aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană”, comunică Sandu.

Președinta mai spune că „Moldova privește către România cu recunoștință și speranță”.

„Avem încrederea că mergem pe calea cea bună și că vom reuși să aducem Europa acasă la noi, inclusiv cu ajutorul României. Transmit recunoștința noastră tuturor românilor, președintelui Klaus Iohannis, Guvernului și Parlamentului României pentru receptivitatea și promptitudinea cu care răspund la nevoile Republicii Moldova și ale cetățenilor noștri”, susține șefa statului.

„Vă mulțumesc că ne rămâneți aproape. Și mă bucur că în ultimii doi ani relațiile dintre Chișinău și București au devenit și mai puternice. Și pe o parte, și pe cealaltă parte a Prutului, oamenii își doresc aceleași lucruri – să trăiască în pace și libertate, într-o casă europeană comună prosperă. Așa ne vom simți cu toții ca acasă, oriunde ne-am afla – la Chișinău sau București, Bălți sau Timișoara, Cahul sau Iași. (…) La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!”, se arată în mesajul președintei cu ocazia Zilei Naționale a României.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: