Maia Sandu, despre candidatura lui Stoianoglo la alegerile prezidențiale: „Oligarhii și Kremlinul au bătut palma”
Full Article 3 minutes read

Maia Sandu, despre candidatura lui Stoianoglo la alegerile prezidențiale: „Oligarhii și Kremlinul au bătut palma”

Ex-procurorul general Alexandr Stoianoglo, care va concura la alegerile pentru funcția de președinte cu suportul politic al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), este „candidatul Kremlinului și oligarhilor”. Declarația a fost făcută de președinta Maia Sandu în cadrul unui interviu pentru NordInfo, publicat pe 10 iulie. Șefa statului a spus că cetățenii trebuie să rămână „uniți și vigilenți” pentru a nu permite „oligarhilor și hoților să revină”. 

În cadrul interviului, Maia Sandu a fost întrebată ce părere are despre decizia PSRM de a-l susține pe Alexandr Stoianoglo la alegerile prezidențiale, motivând că este un candidat apolitic.

Oligarhii și Kremlinul au bătut palmați și și-au găsit un candidat. Este clar că Kremlinul își dorește ca hoții să revină la putere în Republica Moldova. Pentru că Kremlinul știe că hoții vor vinde țara noastră și, respectiv, cei de la Kremlin o vor putea folosi în scopurile lor. Noi trebuie să fim în continuare uniți și vigilenți și să nu permitem oligarhilor, hoților să revină. Noi avem un drum clar, avem o misiune serioasă – să facem ordine în țară. Să construim bunăstare, să asigurăm pace în continuare, să avem justiție dreaptă și un stat care poate proteja și asigura o viață bună pentru fiecare cetățean”, a declarat șefa statului.

Precizăm că ex-procurorul general Alexandr Stoianoglo va participa la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova în calitate de „candidat independent”. Cu toate acestea, anunțul privind participarea lui Stoianoglo la alegerile prezidențiale a fost făcut de liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, în cadrul unui briefing de presă din 8 iulie, la sediul PSRM. Socialistul a precizat că PSRM nu va avea înainta un „candidat partinic” la scrutinul prezidențial, dar îl va susține pe fostul procuror general.

***

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 20 octombrie. Scrutinul se va desfășura concomitent cu referendumul constituțional privind integrarea europeană a Republicii Moldova.

Printre cei care au anunțat deja oficial că vor candida la scrutinul prezidențial se numără:

– Maia Sandu (actuala președintă a țării);
– Tudor Ulianovschi (ex-ministru de externe în guvernul Filip);
– Andrei Năstase (fondatorul Platformei DA, ex-ministru de interne);
– Vlad Filat (lider PLDM);
– Ion Chicu (lider PDCM, fost prim-ministru);
– Alexandr Stoianoglo (ex-procuror general).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: