Maia Sandu, după atacul masiv asupra sistemului energetic din Ucraina: „Agresivitatea Rusiei nu cunoaște limite”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, după atacul masiv asupra sistemului energetic din Ucraina: „Agresivitatea Rusiei nu cunoaște limite”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a comentat atacul masiv al Rusiei cu rachete și drone, din noapte de 22 ianuarie, asupra sistemului energetic din Ucraina, care a lăsat în beznă zeci de mii de oameni. Șefa statului consideră că agresivitatea Moscovei „nu cunoaște limite” și a făcut, din nou, apel la comunitatea internațională să ajute țara vecină, aflată în război de mai bine de doi ani.  

„În această dimineață, Rusia a lansat peste 90 de rachete și 60 de drone Shahed în toată Ucraina, lovind infrastructura critică. Agresivitatea lor nu cunoaște limite. Ucraina trebuie să primească tot ce are nevoie pentru a putea rezista invaziei și a apăra pacea în Europa”, a scris președinta Maia Sandu pe platforma X (fosta Twitter).

Precizăm că mai multe orașe din Ucraina au rămas fără lumină, urmare a unui atac nocturn. Ministrul ucrainean al Energiei susține că acesta este cel mai mare atac al Rusiei, din ultima vreme, asupra sistemului energetic din Ucraina. Din cauza bombardamentelor, una din liniile electrice care alimentează centrala nucleară Zaporojie a fost scoasă din energie. Totodată, potrivit autorităților din Zaporojie, un incendiu a izbucnit, după ce hidrocentrala Nipru a fost atacată.

Președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, a declarat că 90 de rachete și 60 de drone kamikaze au atacat noaptea trecută Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: