FOTO Mai multe orașe din Ucraina, fără lumină; o hidrocentrală, în flăcări. Ministru: cel mai mare atac asupra sistemului energetic ucrainean din ultima vreme
Full Article 2 minutes read

FOTO Mai multe orașe din Ucraina, fără lumină; o hidrocentrală, în flăcări. Ministru: cel mai mare atac asupra sistemului energetic ucrainean din ultima vreme

Mai multe orașe din Ucraina au rămas fără lumină, urmare a unui atac nocturn. Potrivit ministrului ucrainean al Energiei, Rusia a efectuat aseară cel mai mare atac din ultima vreme asupra sistemului energetic din Ucraina. Din cauza bombardamentelor, una din liniile electrice care alimentează centrala nucleară Zaporojie a fost scoasă din energie. Totodată, potrivit autorităților din Zaporojie a fost atacată și hidrocentrala Nipru. A izbucnit un incediu. 

Ministrul ucrainean al Energiei Gherman Galușenko a menționat că ținta atacurilor nocturne a fost sistemul energetic al Ucrainei, relatează BBC News. Trupele ruse au efectuat aseară cel mai mare atac asupra sistemului energetic ucrainean din ultima vreme, a adăugat Galușenko.

„Scopul nu este pur și simplu să deterioreze, dar să încerce din nou ca și anul trecut să provoace o defecțiune pe scară largă în activitatea sistemului energetic al țării. Din păcate există lovituri și distrugeri la instalațiile de generare, sistemele de transport și distribuție în diverse zone”, a comunicat el.

Galușenko a mai spus că din cauza bombardamentelor, una din liniile electrice care alimentează centrala nucleară Zaporojie a fost scoasă din energie. 

„În unele regiuni sunt pene de curent. Lucrătorii din domeniul energiei lucrează deja pentru a restabili alimentarea cu energie. Facem tot posibilul pentru a întoarce lumină oamenilor cât mai repede posibil”, a menționat el.

Șeful administrației militare regionale Zaporojie Ivan Fedorov a declarat că una dintre infrastructurile critice la care Rusia lovea încă de la patru dimineața era hidrocentrala Nipru. Potrivit sursei, aceasta este cea mai mare centrală hidroelectrică din Ucraina, situată în regiunea Zaporojie. „Acum traficul prin hidrocentrala Nipru este blocat. O parte a infrastructurii critice a fost deteriorată”, a comunicat Fedorov. El a adăugat că sunt persoane care au avut de suferit. 

The Moscow Times scrie că Harkov, Dnepr și alte orașe au rămas fără lumină. Primarul de Harkov Igor Terehov a menționat că „orașul este practic complet fără lumină”.

UPDATE: Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat că 90 de rachete și 60 de drone kamikaze au atacat noaptea trecută Ucraina. Totodată, el a enumerat regiunile în care este restabilită lumina. Printre acestea sunt Harkov, Zaporojie, Sumî, Odesa, inclusiv Hmelnițki.

Partea rusă nu a comentat deocamdată atacul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: