Maia Sandu, după ce Ucraina a fost din nou bombardată: „Rusia continuă să aducă distrugere și moarte”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, după ce Ucraina a fost din nou bombardată: „Rusia continuă să aducă distrugere și moarte”

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a publicat un mesaj în urma atacului masiv cu rachete, care a avut loc pe 29 decembrie asupra Ucrainei. Șefa statului a subliniat că Moldova condamnă aceste acțiuni și le califică drept „barbare”. Între timp, Moldelectrica, a anunțat că în sistemul electroenergetic național situația este stabilă.

În timp ce o lume întreagă trăiește bucuria sărbătorilor de iarnă, Rusia continuă să aducă distrugere și moarte în Ucraina. Azi dimineață, forțele armatei ruse au lansat o nouă serie de atacuri cu rachete asupra Ucrainei – peste 100 de rachete, conform primelor estimări. S-au produs explozii în zonele rezidențiale din Kyiv, Harkiv, Lviv și alte orașe, fiind distruse clădiri și automobilele parcate în preajmă. Atacurile continuă și în aceste momente, punând în pericol viața oamenilor din localitățile țării vecine”, a comentat Maia Sandu.

Șefa statului a calificat aceste acțiuni drept inadmisibile: „Condamnăm cu vehemență aceste acțiuni barbare, neprovocate, menite să aducă distrugere și moarte. Bombardarea orașelor cu oameni pașnici și distrugerea infrastructurii care le asigură condițiile elementare de trai, în toiul iernii, este o crimă care nu trebuie să rămână nepedepsită”.

Amintim că circa 120 de rachete au fost lansate astăzi de armata rusă. La Kiev au fost rănite trei persoane, inclusiv o fată de 14 ani. Lvov rămâne debranșată de la energia electrică.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: