Reacția lui Dodon, după decizia Marianei Durleșteanu de a-și retrage candidatura la funcția de premier
Full Article 2 minutes read

Reacția lui Dodon, după decizia Marianei Durleșteanu de a-și retrage candidatura la funcția de premier

Președintele Partidului Socialiștilor Igor Dodon susține că o eventuală campanie electorală nu poate fi desfășurată până la vaccinarea a cel puțin 300-400 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova. Acesta nu a comentat decizia Marianei Durleșteanu de a a-și retrage candidatura la funcția de premier.

„După trei luni, în sfârșit a început un dialog dintre principalii lideri politici din Moldova, care trebuiau să inițieze acest dialog mai devreme. Mă bucur că a avut loc această întrevedere, pentru a încerca a găsi soluții. Consider că, la această etapă să vorbim despre scenarii politicie, în condiții de pandemie, când zeci de oameni pleacă din viață zilnic, din cauza Covidului, ar fi inumat și incorect”, a declarat Igor Dodon.

Liderul PSRM a punctat că rămâne pe poziția că numirea unui guvern cu funcții depline ar permite depășirea crizei politice. Acesta a declarat că este de acord cu ideea de resetare a parlamentului, însă vechile scenarii, privind desfășurarea unui scrutin în vară, nu mai sunt actuale.

„Mai târziu, în toamnă, putem să discutăm, dar după ce suntem siguri că putem face față crizei pandemice”, a precizat Dodon și a adăugat că ar putea intra în campanie electorală numai după vaccinarea unui număr de cel puțin 300-400 de mii de persoane.

Întrebat ce părere are despre decizia Marianei Durleșteanu de a-și retrage candidatura la funcția de premier, Igor Dodon a spus doar că „discutăm mai multe scenarii politice”.

***

Președinta Maia Sandu desfășoară pe 16 martie consultări cu fracțiunile parlamentare. După finalizarea discuțiilor care au loc, separat, cu fiecare fracțiune parlamentară, șefa statului va susține un briefing de presă.

Șefa statului s-a întâlnit deja cu deputații fracțiunii Partidului „ȘOR”, cu reprezentanții grupului politic Pro Moldova, cu conducerea PDM, cu reprezentanții PAS.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: