Soluția Platformei DA pentru depășirea crizei: „Politica moldovenească nu se termină cu Dodon sau cu Maia Sandu”
Full Article 2 minutes read

Soluția Platformei DA pentru depășirea crizei: „Politica moldovenească nu se termină cu Dodon sau cu Maia Sandu”

Platforma Demnitate și Adevăr consideră că parlamentul trebuie să învestească un guvern capabil să soluționeze criza economică și cea pandemică. În caz contrar, Republica Moldova riscă să fie condusă, în continuare, de un guvern cu împuterniciri limitate în frunte cu Aureliu Ciocoi sau de un guvern susținut de PSRM și Partidul „ȘOR”. Declarația a fost făcută de către deputatul Alexandr Slusari, după discuțiile din 16 martie cu șefa statului.

„Este nevoie de un guvern plenipotențiar și orice altă cale este foarte periculoasă, întrucât precedentele spre care încearcă cineva să împingă țara, să facem mai multe rectificări contrar Constituției și semnarea unor acorduri internaționale cu ideea că nimeni nu se va adresa la Curtea Constituțională este un precedent foarte periculos. Politica moldovenească nu se termină cu Dodon, cu Maia Sandu sau cu acest parlament”, a declarat Slusari.

Platforma DA a prezentat trei scenarii posibile: 1. învestirea unui guvern susținut de PSRM și Partidul „ȘOR”, în frunte cu Mariana Durleșteanu, care în concepția sa ar aprofunda criza; 2. blocaj fără învestirea unui guvern plenipotențiar și imposibilitatea dizolvării parlamentului; 3. guvern condus de Platforma DA, din care să facă parte reprezentanți ai mai multor forțe pro-europene, nu neapărat parlamentare.

„Acest guverm, în perioadă scurtă, să gestioneze criza pandemică, să deblocheze finanțarea externă, să acorde ajutor unor sectoare financiare, să curățe sistemul pe interior de oamenii lui Nichiforciuc și Andronache și să declanșeze alegeri anticipate în 2021”, a precizat Slusari.

***

Președinta Maia Sandu desfășoară pe 16 martie consultări cu fracțiunile parlamentare. După finalizarea discuțiilor care au loc, separat, cu fiecare fracțiune parlamentară, șefa statului va susține un briefing de presă.

Șefa statului s-a întâlnit deja cu deputații fracțiunii Partidului „ȘOR”, cu reprezentanții grupului politic Pro Moldova și cu conducerea PDM.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: