PDM, după discuțiile cu Maia Sandu: „Societatea are nevoie de o mână fermă care să administreze lucrurile”
Full Article 2 minutes read

PDM, după discuțiile cu Maia Sandu: „Societatea are nevoie de o mână fermă care să administreze lucrurile”

Partidul Democrat pledează pentru învestirea unui guvern care să gestioneze criza pandemică. Declarația a fost făcută de către președintele PDM Pavel Filip, în urma discuțiilor cu președinta țării Maia Sandu din 16 martie.

„Noi am pornit de la faptul că există patru probleme prioritare, iar prima este pandemia și gestionarea corectă a crizei. PDM crede că suntem în situația când oricare polemici politice, ratinguri de partid și discuții despre alegeri anticipate sunt o crimă împotriva societății. Societatea are nevoie de o mână fermă care să administreze lucrurile în această perioadă. Avem nevoie de impunerea unei stări de urgență, cu implicarea militarilor și a poliției”, a declarat Pavel Filip.

Președintele PDM a propus un nou scenariu, pentru ca parlamentul să gestioneze corect criza pandemică și în același timp să ajungă la alegeri parlamentare anticipate.

„Toate pot fi rezolvate atunci când ai un guvern funcționat. Fără un guvern funcțional nu poate fi rezolvată niciuna dintre aceste probleme. Se poate identifica o garnitură guvernamentală de compromis care timp de o lună să vină cu toate aceste proiecte de legi în parlament. În următoarele 3 luni parlamentul nu se întrunește în ședință, oferind posibilitatea de dizolvare”, a propus Pavel Filip și a menționat că alternativa acestei propuneri este votarea unui guvern în frunte cu Mariana Durleșteanu.

PDM, după discuțiile cu Maia Sandu: „Societatea are nevoie de o mână fermă care să administreze lucrurile”

Președinția Republicii Moldova

***

Președinta Maia Sandu desfășoară pe 16 martie consultări cu fracțiunile parlamentare. După finalizarea discuțiilor care au loc, separat, cu fiecare fracțiune parlamentară, șefa statului va susține un briefing de presă.

Șefa statului s-a întâlnit deja cu deputații fracțiunii Partidului „ȘOR”și cu reprezentanții grupului politic Pro Moldova. 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: