„Suntem consecvenți”. Pro Moldova pledează pentru învestirea unui guvern anti-criză
Full Article 2 minutes read

„Suntem consecvenți”. Pro Moldova pledează pentru învestirea unui guvern anti-criză

Grupul parlamentar Pro Moldova pledează pentru învestirea unui guvern care să gestioneze criza pandemică și cea economică. Declarația a fost făcută de către liderul formațiunii Andrian Candu, după consultările din 16 martie cu președinta țării, Maia Sandu.

Deputatul Andrian Candu a declarat că formațiunea pe care o reprezintă pledează pentru votarea unui nou guvern.

„Suntem consecvenți și cum am menționat după alegerile parlamentare, am menționat și continuăm să credem că, dacă se va ajunge la alegerile anticipate, pe care le vedem ca o soluție pentru o schimbare a clasei politice, trebuie să ajungem la asta disciplinat, pentru ca țara să nu sufere. Suntem în criză pandemică gravă și criză economică. Țara trebuie guvernată cu un program bine pus la punct”, a declarat Candu.

În legătură cu eventualitatea decretării stării de urgență, Candu a precizat că aceasta „trebuie să fie aprobată doar dacă se găsesc și soluții economice și umanitare pentru oameni”.

„Suntem consecvenți”. Pro Moldova pledează pentru învestirea unui guvern anti-criză

Președinția Republicii Moldova

***

Președinta Maia Sandu desfășoară pe 16 martie consultări cu fracțiunile parlamentare. După finalizarea discuțiilor care au loc, separat, cu fiecare fracțiune parlamentară, șefa statului va susține un briefing de presă.

Șefa statului s-a întâlnit deja cu deputații fracțiunii Partidului „ȘOR”, care au anunțat că insistă pe desemnarea Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministru.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: