Maia Sandu: Guvernarea de la Chișinău nu se mai umilește, ca în trecut, în fața Kremlinului
Full Article 3 minutes read

Maia Sandu: Guvernarea de la Chișinău nu se mai umilește, ca în trecut, în fața Kremlinului

Guvernarea de la Chișinău nu se mai umilește, ca în trecut, în fața Kremlinului, dar apără interesele cetățenilor Republicii Moldova și spune lucrurilor pe nume, susține președinta Maia Sandu. Șefa statului dă asigurări că Moldova nu se va mai lăsa „batjocorită” de Rusia, dar va vorbi deschis despre presiunile exercitate de Moscova asupra Chișinăului.  

„Moscova în continuare arată lipsă de respect față de cetățenii Republicii Moldova, dar guvernarea de la Chișinău, care reprezintă cetățenii Republicii Moldova, nu se mai umilește așa cum s-a întâmplat în trecut în fața Kremlinului, ci apără interesele cetățenilor și spune lucrurilor pe nume. Atunci când vedem lipsă de respect din partea Moscovei, noi spunem despre acest lucru. Atunci când vedem încercări de a destabiliza situația în Republica Moldova, am spus-o sus și tare, nu am ascuns detaliile așa cum au făcut alte guvernări în trecut. Despre asta vorbeam atunci când spuneam că nu suntem o țară care se lasă batjocorită”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Puncte de reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Șefa statului susține că Republica Moldova a devenit mai rezilientă, inclusiv grație sprijinului oferit de partenerii de dezvoltare – sprijin reafirmat, inclusiv, în cadrul Summitului din 1 iunie, care a găzduit la Chișinău, în premieră, aproape 50 de lideri europeni, între e președinți și prim-miniștri de pe întreg continent european și conducerea UE.

„Azi suntem  mult mai rezilienți, în primul rând pentru că nu suntem dependenți energetic de Rusia, așa cum eram acum câteva luni, dar și pentru că avem tot mai mulți prieteni, pentru că este tot mai multă atenție pentru Republica Moldova, și am văzut asta la Summit”, a mai declarat Maia Sandu.

Amintim că președinta Sandu a declarat recent, în cadrul unei emisiuni televizate, că relațiile dintre Republica Moldova și Federația Rusă nu au fost niciodată bazate pe respect, în ciuda eforturile guvernării de la Chișinău. Șefa statului susținea că mărturie a acestui fapt stau trupele ilegale staționate în regiunea separatistă transnistreană, embargourile politice și amestecul constant al Moscovei în treburile interne ale Chișinăului. Declarațiile șefei statului au fost respinse de Moscova. Purtătoarea de cuvânt a MAE-ului rusesc, Maria Zaharova, a catalogat atunci declarațiile ca fiind false, menționând că Rusia a respectat „mereu” Moldova și oamenii săi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: