(VIDEO) Maia Sandu, în discuție cu ministrele și secretarele de stat din 9 țări membre ale UE: Văd această vizită ca un semn de sprijin
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) Maia Sandu, în discuție cu ministrele și secretarele de stat din 9 țări membre ale UE: Văd această vizită ca un semn de sprijin

Pe 8 martie a avut loc panelul de discuții cu genericul „Aderarea Republicii Moldova la UE: o discuție cu ministrele pentru afaceri europene”. La eveniment a participat președinta Maia Sandu și un grup de ministre și secretare de stat din Austria, Bulgaria, Franța, Germania, Liechtenstein, Lituania, România, Suedia și Ungaria.

Șefa statului a declarat că vede această vizită a ministrelor ca un semn de sprijin. Aceasta le-a mulțumit că sunt avocatele Moldovei și împărtășesc aspirațiile noastre de a deveni țara europeană.

Maia Sandu a menționat că cetățenii încearcă demult să construiască un stat democratic și sunt unele lucruri cu care ne putem mândri.

„Chiar dacă a fost greu și chiar dacă pe alocuri ne-am împiedicat am reușit să luptăm pentru democrație, am reușit de fiecare dată să schimbăm puterea pe cale pașnică în alegeri, uneori corecte, alte ori cu anumite deficiențe. Dar noi nu am permis regimurilor autoritare, sau care doreau să devină autoritare, să se stabilească. Noi am avut suficient curaj să luptăm împotriva regimurilor corupte”, a declarat ea.

Șefa statului a vorbit și despre cum a ajuns în politică.

„Eu am venit în politică nu pentru că am visat să maă fac politiciană. Am venit ăn politicăatunci când corupția celor de la putere și corupția din partidele politice a depășit orice limită și atunci am zis că trebuie să încercăm și să facem politică altfel, să construim partide politice altfel să demonstrăm că oamenii onești pot face politică și pot avea succese”, a menționat aceasta.

În cadrul evenimentului, ministrul de Externe Nicu Popescu a oferit medalii ministrei de Interne Ana Revenco și reprezentantei Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiați în Republica Moldova, pentru suportul oferit în promovarea imaginii țării în plan extern.

La eveniment au participat și ministra Sănătății Ala Nemerenco, ministra mediului Rodica Iordanov, ministra Veronica Sirețeanu și ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Lilia Dabija.

Forumul a fost moderat de Iulian Groza, directorul executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene (IPRE) și membru al Consiliului Suprem de Securitate.

Amintim că, pe 8 martie, un grup de ministre și secretare de stat din Austria, Bulgaria, Franța, Germania, Liechtenstein, Lituania, România, Suedia și Ungaria au efectuat o vizită oficială la Chișinău. Liderele au avut o întrevedere cu șefa statului Maia Sandu. În cadrul acesteia, părțile au discutat despre parcursul european al Republicii Moldova și despre progresele realizate de țara noastră în ultimul an.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: