Maia Sandu la APCE: „Federalizarea nu este o soluție pe care noi o susținem”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu la APCE: „Federalizarea nu este o soluție pe care noi o susținem”

Șefa statului, Maia Sandu, a spus că federalizarea Republicii Moldova nu este o soluție pe care o susține. Declarații în acest sens au fost făcute la ședința Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, astăzi, 19 aprilie.

Maia Sandu a fost întrebată de deputatul Stefan Schennach ce crede despre federalizare și care sunt relațiile dintre Chișinău și Tiraspol.

„Noi facem ce ne stă în puteri ca să îmbunătățim viața cetățenilor din stânga Nistrului. Din păcate, atât oamenii de pe malul drept, cât și de pe cel stâng se confruntă aceleași probleme, precum sărăcia și corupția. Însă, persoanele din stânga Nistrului se mai confruntă și cu alte probleme. Nu există o soluție imediată pentru conflictul transnistrean, dar este necesar să întreprindem tot ce ne stă în puteri ca să asigurăm condiții bune de trai și să asigurăm respectarea drepturilor omului”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului a precizat că „pentru a întreprinde pași mai serioși, avem nevoie de un guvern funcțional și de o majoritate în parlament”. Potrivit Maiei Sandu, în a doua jumătate a anului 2021 urmează a fi organizată o ședință în formatul 5+2.

„Securitatea și drepturile cetățenilor din stânga Nistrului sunt pe agenda noastră. Când vom avea o stabilitate politică vom putea avansa pe rezolvarea acestor probleme”, a spus Maia Sandu.

Totodată, aceasta a menționat că „federalizarea nu este o soluție pe care noi o susținem”.

Menționăm că Maia Sandu efectuează o vizită oficială la Strasbourg. Șefa statului a avut întrevederi cu secretarul general al Consiliului Europei (CoE), cu președintele Adunării Parlamentare a CoE și cu președintele Congresului Autorităților Locale și Regionale al CoE.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: