Maia Sandu, la Kiev: „Este obligația noastră morală, de vecini și de prieteni, să ajutăm Ucraina”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, la Kiev: „Este obligația noastră morală, de vecini și de prieteni, să ajutăm Ucraina”

Republica Moldova și Ucraina își vor consolida relațiile bilaterale. Cele două țări vor intensifica colaborarea în domeniul economic și energetic, precum și pe calea de aderare la Uniunea Europeană. Declarații în acest sens au fost făcute de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul unei întrevederi cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, la Kiev.

„Mi-am exprimat admirația pentru curajul cu care ucrainenii își apără patria de agresiunea rusă și i-am asigurat că Republica Moldova este alături de Ucraina”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului anunță, într-o postare pe Facebook, că Moldova va susține, și în continuare, refugiații ucraineni adăpostiți în Republica Moldova. Totodată, urmează a fi consolidată capacitatea de transport și de tranzit pe teritoriul moldovenesc pentru a organiza coridoare de transport de mărfuri dinspre și înspre Ucraina.

„Este obligația noastră morală, de vecini și de prieteni să-i ajutăm”, a mai spus președinta țării.

Potrivit postării, în cadrul discuțiilor a fost agreată, de asemenea, o intensificare a colaborării moldo-ucrainene în domeniul economic și energetic, precum și pe calea de aderare la Uniunea Europeană.

„Cetățenii țărilor noastre merită să aibă o viață pașnică și prosperă, în familia europeană, iar noi suntem datori să le oferim oamenilor un asemenea viitor”, a conchis președinta Maia Sandu.

De menționat că Maia Sandu se află astăzi, 27 iunie, la Kiev. Președinta Republicii Moldova întreprinde o primă vizită în Ucraina după invazia Rusiei, la invitația omologului său Volodimir Zelenski. Într-un mesaj difuzat pe canalul său de Telegram, Zelenski a ținut să precizeze că solidaritatea Republicii Moldova cu Ucraina și poporul ucrainean este „foarte importantă”. „Avem nu doar graniță comună, ci și valori și aspirații”, a spus el. De menționat că, în cadrul vizitei, Maia Sandu a vizitat mai multe orașe grav afectate de războiul ruso-ucrainean.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: