Maia Sandu: „Lansăm un program național de reabilitare energetică a clădirilor din toată țara”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu: „Lansăm un program național de reabilitare energetică a clădirilor din toată țara”

Moldova va împrumuta de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Banca Europeană de Investiții (BEI)  două împrumuturi de câte 30 de milioane de euro. Acorduri în acest sens, au fost semnate la Bruxelles, de vicepremierul Nicu Popescu cu reprezentanții BERD și ai BEI. Anunțul a fost făcut de președinta Maia Sandu, pe 15 decembrie.

Totodată, Platforma de Investiții pentru Vecinătate a Comisiei Europene și de la Fondul fiduciar de asistență tehnică pentru țările PaE a acordat un grant de 2.8 mln pentru țările Parteneriatului Estic.

„Lansăm un program național de reabilitare energetică a clădirilor din toată țara, cu accent pe clădirile cu destinație socială”, a declarat șefa statului.

Maia Sandu a precizat că beneficiare sunt instituțiile publice de importanță națională, precum spitalele republicane, și cele de importanță locală și municipală – grădinițe, școli, spitale municipale și raionale.

„Doar prin reabilitarea instituțiilor spitalicești, anual, vor avea parte de servicii mai bune peste 250.000 de pacienți, iar statul va economisi cel puțin 5,2 milioane de euro”, a precizat președinta.

De asemenea, a fost semnată Scrisoarea de intenție privind disponibilitatea BEI de a acorda un împrumut de până la 150 de milioane de euro pentru Proiectul „Moldova Drumuri IV”. Din acești bani vor fi reabilitate, modernizate și extinse peste 150 de kilometri de drumuri prioritare în toată țara.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: