Maia Sandu le-a mulțumit ambasadorilor țărilor UE pentru contribuția adusă la inițierea negocierilor de aderare a Moldovei
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu le-a mulțumit ambasadorilor țărilor UE pentru contribuția adusă la inițierea negocierilor de aderare a Moldovei

Președinta Maia Sandu le-a mulțumit ambasadorilor țărilor UE pentru contribuția țărilor lor la inițierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Mesajele au fost transmise în cadrul unui eveniment cultural organizat pe 15 decembrie, cu prilejul încheierii mandatului președinției spaniole a Consiliului Uniunii Europene, care va fi urmată de către cea a Belgiei, anunță Președinția.

Instituția prezidențială anunță că președinta Maia Sandu a participat astăzi la expoziția de artă deschisă de Ambasada Spaniei, la Muzeul Național de Istorie din Chișinău, cu ocazia încheierii mandatului Președinției spaniole a Consiliului Uniunii Europene, care va fi urmată de către cea a Belgiei.

„În discuția cu ambasadorii țărilor UE prezenți la eveniment,  șefa statului a salutat decizia istorică de ieri a Consiliului European de a deschide negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană”, anunță Președinția.

Potrivit sursei citate, șefa statului și-a exprimat recunoștința pentru contribuția fiecărei țări „la această realizare importantă”.

Precizăm că Consiliul European a decis să dea aviz pozitiv deschiderii negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană. Informația a fost confirmată, în seara de 14 decembrie, de președintele Consiliului European Charles Michel. Detalii – AICI.

Președinta Republicii Moldova a invitat, cu această ocazie, cetățenii, să sărbătorească decizia istorică a UE. Maia Sandu a chemat oamenii să se alăture sărbătorii „Moldova Europeană”, planificată pentru ziua de duminică, 17 decembrie, cu începere de la ora 14:00, în curtea Președinției. Detalii – AICI.

Amintim că Republica Moldova a depus o cerere de aderare la UE la 3 martie 2022. La 17 iunie 2022, Comisia Europeană și-a emis avizul privind cererea de aderare la UE, iar la 23 iunie Consiliul European a acordat Republicii Moldova statutul de țară candidată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: