Maia Sandu, mesaj de felicitare pentru reprezentanții etniei rome cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor: Sănătate multă, bucurii și împliniri
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, mesaj de felicitare pentru reprezentanții etniei rome cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor: Sănătate multă, bucurii și împliniri

Pe 8 aprilie este marcată Ziua Internațională a Romilor. Cu acest prilej, președinta Maia Sandu a adresat un mesaj de felicitare reprezentanților etniei rome din Republica Moldova. 

„Stabiliți pe teritoriul Republicii Moldova de peste jumătate de mileniu, romii sunt astăzi parte indisolubilă a societății noastre multiculturale și multietnice. Romii au dat țării noastre multe personalități de care suntem mândri cu toții, iar efervescența talentelor lor a strălucit pe multe scene ale lumii”, a scris șefa statului pe pagina sa de Facebook.

Președinta Maia Sandu a spus că respectul pentru tradiții, pasiunea arzătoare și nevoia eternă de libertate caracterizează codul genetic romani și sunt trăsături prețioase dacă sunt puse în cadrul corect și valorificate la justa valoare.

„Ne bucurăm să vedem că a crescut numărul copiilor romi care frecventează grădinițe și școli, că a crescut numărul studenților de etnie romă în universitățile noastre, că avem consilieri locali, directori de agenții și deputați de etnie romă. Acesta este rodul efortului pe care l-a făcut fiecare dintre aceste persoane, depășind cu încredere prejudecăți și bariere”, a menționat președinta în mesajul său.

Șefa statului a subliniat că, în aceste timpuri complicate în care trăim, unitatea, generozitatea și grija unul față de celălalt sunt esențiale.

„Vă îndemn să rămânem uniți, să ne respectăm unii pe alții și să luptăm împreună pentru o viață mai bună aici, acasă! Sănătate multă, bucurii și împliniri tuturor romilor, mari și mici, în orice colț al țării s-ar afla!”, a conchis aceasta.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: