Maia Sandu, mesaj pentru moldoveni, după Summit: „Să fim mândri – Moldova a fost văzută și auzită pe întreg continentul european”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, mesaj pentru moldoveni, după Summit: „Să fim mândri – Moldova a fost văzută și auzită pe întreg continentul european”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj pentru moldoveni, după Summitul Comunității Politice Europene – eveniment istoric pentru țara noastră, care a reunit pe 1 iunie circa 50 de oficiali europeni, la Bulboaca. Președinta îndeamnă poporul să fie mândru de această reușită, apreciată la unison de liderii UE, și le mulțumește tuturor oamenilor care au stat în spatele organizării acestui eveniment.

„La 1 iunie, am scris istorie împreună – Moldova a fost centrul Europei. Acest lucru nu s-a întâmplat pur și simplu, ci datorită oamenilor harnici și dedicați (…). Toți oaspeții au spus la unison că summitul Comunității Politice Europene în Moldova a fost un succes, iar acest succes se datorează vouă, oameni ai Moldovei. Mulțumesc fiecăruia dintre voi”, a scris președinta pe rețele.

Șefa statului a îndemnat oamenii Moldovei, într-un clip video, să se bucure și să fie mândri de această reușită: „Țara noastră a fost văzută și auzită pe întreg continentul european. Este meritul nostru, al tuturor. Împreună vom aduce Moldova în Uniunea Europeană!”.

De menționat că Moldova a găzduit pe 1 iunie Summitul Comunității Politice Europene. La reuniune au participat 48 de șefi de state și lideri de guverne, care au discutat aspecte importante despre securitate și pace, dezvoltarea infrastructurii economice și sociale în spațiul european şi reziliența în fața amenințărilor produse de războiul din Ucraina. Totodată, oficialii europeni au reiterat sprijinul pentru Republica Moldova în vederea realizării angajamentelor asumate în calitate de stat candidat la aderarea la Uniunea Europeană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: