Maia Sandu pleacă în Georgia. Se va întâlni cu Zourabichvili, Zelenski, dar și cu președintele Consiliului European
Full Article 1 minutes read

Maia Sandu pleacă în Georgia. Se va întâlni cu Zourabichvili, Zelenski, dar și cu președintele Consiliului European

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua o vizită de lucru în Georgia în perioada 19-20 iulie. Potrvit administrației prezidențiale, șefa statului se va întâlni cu omologii săi din Georgia și Ucraina, precum și cu președintele Consiliului European.

Maia Sandu va participa la cea de-a 17-ea ediție a Conferinței internaționale de la Batumi, în panelul de deschidere, cu genericul „Trei state – o singură alegere: Georgia, Moldova și Ucraina în mișcare”. Scopul evenimentului este de a îmbunătăți cooperarea dintre cei trei parteneri asociați ai Uniunii Europene – Republica Moldova, Georgia și Ucraina.

De asemenea, la Batumi, președinta Maia Sandu urmează să aibă întrevederi cu președinta Georgiei, Salome Zourabichvili, cu președintele ucrainean, Vladimir Zeleski, precum și cu președintele Consiliului European, Charles Michel.

Amintim că șefa statului s-a întâlnit ultima oară cu președintele Consiliului European Charles Michel în timpul vizitei sale oficiale la Chișinău din 28 februarie. Cu o lună mai devreme, Maia Sandu a efectuat o vizită la Kiev, unde s-a întâlnit cu președintele Ucrainei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: