Maia Sandu pleacă la Davos. Participare record de lideri politici și oameni de afaceri la Forumul Economic Mondial
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu pleacă la Davos. Participare record de lideri politici și oameni de afaceri la Forumul Economic Mondial

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu va participa la Forumul Economic Mondial de la Davos. Informația a fost confirmată, pe 13 ianuarie, de Direcția Informare și Comunicare cu Mass-Media a Președinției.

Forumul Economic Mondial (WEF) de la Davos, care va avea săptămâna viitoare a 53-a ediţie a reuniunii sale anuale, a anunţat o participare record a liderilor politici şi reprezentanţilor mediului de afaceri, care vor aborda teme precum încetinirea economică globală sau provocările de mediu, dar şi războiul din Ucraina, într-un context de crize multiple şi mutaţii geopolitice.

Desfăşurat în mod tradiţional în ianuarie, Forumul de la Davos a avut ultima ediţie cu participare fizică pe timp de iarnă în anul 2020, cu puţin timp înaintea declarării pandemiei COVID-19. Ediţia din 2021 s-a desfăşurat online, iar cea din 2022 a fost mutată din ianuarie în luna mai, din cauza unui nou val de infectări, transmit agenţiile de presă citate de Agerpres.

Listă bogată cu invitaţi de marcă

La ediţia de anul acesta şi-au anunţat participarea 52 de şefi de stat şi de guvern, 56 de miniştri de finanţe, 19 guvernatori de bănci centrale, 35 de miniştri de externe, 30 de miniştri ai comerţului, 39 de şefi ai organizaţiilor internaţionale, inclusiv cei ai FMI şi OMC, scrie portalul newmoney.ro.

Renumita staţiune elveţiană de ski va găzdui şi cea mai substanţială participare a reprezentanţilor mediului de afaceri consemnată până în prezent la acest forum, în total circa 1.500, dintre care aproximativ 600 de directori executivi, organizatorii ţinând să evidenţieze că acum în rândul acestora va fi şi cel mai mare număr de femei.

Dezbaterile se vor axa pe provocările globale pe termen scurt cum ar fi evitarea unei recesiuni globale în 2023, precum şi pe soluţiile ca efortul global de combatere a schimbărilor climatice deja slăbit să nu fie afectat şi mai mult de perturbarea aprovizionării cu energie provocată de războiul din Ucraina şi de sancţiunile impuse Rusiei.

Ucraina, care a dominat ediţia de anul trecut a forumului, va trimite şi anul acesta la Davos o delegaţie la nivel înalt şi vor avea loc mai multe sesiuni pe tema războiului.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: