Maia Sandu propune scutiri de taxe pentru moldovenii din diaspora care vor să se mute înapoi în țară
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu propune scutiri de taxe pentru moldovenii din diaspora care vor să se mute înapoi în țară

Președinta țării Maia Sandu a propus pentru consultări un proiect de lege de modificare a Codului Vamal. Inițiativa prevede scutiri de taxe pentru cetățenii țării care au locuit în afara țării cel puțin trei ani și vor să se mute, înapoi, în Moldova. Dacă va fi adoptată, legea ar urma să intre în vigoare din 1 ianuarie 2022.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, șefa statului a menționat că mulți moldoveni au semnalat faptul că taxele mari pentru bunurile pe care le-au acumulat lucrând peste hotare și pe care doresc să le aducă cu ei constituie un împiediment în calea revenirii în țară.

„Am pregătit un proiect de lege care prevede scutirea de plata mai multor taxe pentru bunurile de uz personal introduse în Moldova de către concetățenii noștri din diasporă, care au hotărât să se stabilească cu traiul acasă. Proiectul de lege prevede că persoanele care au locuit peste hotare cel puțin trei ani pot introduce în Republica Moldova, la revenire, cu anumite scutiri, bunuri personale, obiecte de uz casnic, mobilă, echipamente, câte o unitate de transport auto per familie. Bunurile trebuie să fie în proprietate personală de cel puțin un an”, a explicat Maia Sandu.

Președinta țării și-a exprimat speranța că următorul parlament fa sprijini adoptarea acestui proiect de lege.

Sugestiile pot fi trimise, completând ACEST formular.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: