Maia Sandu s-a întâlnit cu mediatorii și observatorii în procesul de reglementare transnistreană. Despre ce au discutat?
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu s-a întâlnit cu mediatorii și observatorii în procesul de reglementare transnistreană. Despre ce au discutat?

Șefa statului, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu reprezentanții formatului 3+2, mediatori și observatori în procesul de reglementare a conflictului transnistrean. Delegația este condusă de Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană. Oficialul se află într-o vizită de informare în Republica Moldova.

„Am discutat despre situația pandemică și am confirmat deschiderea noastră de a oferi în continuare sprijin, vaccinuri și echipamente pentru susținerea eforturilor de combatere a pandemiei în stânga Nistrului. Am vorbit totodată despre situația drepturilor omului în regiune și despre necesitatea asigurării liberei circulații între maluri”, a spus Maia Sandu.

„Am discutat cu reprezentanții formatului 3+2 despre principiile soluționării conflictului transnistrean, care trebuie să aibă loc pe cale pașnică, prin dialog, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova. Am reiterat necesitatea formulării unei viziuni de soluționare politică a conflictului. Această acțiune trebuie să se regăsească pe agenda unui guvern cu puteri depline, instalat după alegerile parlamentare anticipate din luna iulie”, a mai spus Maia Sandu.

Menționăm că în ajun, pe 2 iunie, liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a anunțat că astăzi, 3 iunie, va avea o întrevedere cu mediatorii și observatorii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Potrivit lui Krasnoselski, la discuții sunt invitați diplomați ruși, ucraineni, europeni și americani, dar și reprezentanți ai OSCE. „Sper că discuția va fi fructuoasă, va contribui la revitalizarea negocierilor și va da un impus pentru rezolvarea problemelor acumulate”, a afirmat liderul de la Tiraspol.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: