Maia Sandu se află în Islanda. Primele fotografii de la summitul Consiliului Europei
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu se află în Islanda. Primele fotografii de la summitul Consiliului Europei

Președinta Maia Sandu participă pe 17 mai la cel de-al patrulea Summit al Consiliului Europei (CoE), care se desfășoară la Reykjavic, Islanda. 

În ajunul zilei în care marcăm 28 de ani de relații diplomatice cu Islanda, 17 mai, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a văzut cu Președintele Guðni Th. Jóhannesson.

„Am abordat cu Președintele Jóhannesson cooperarea bilaterală dintre țările noastre și am salutat finalizarea negocierilor pe Acordul de Comerț Liber cu EFTA, care urmează a fi semnat în luna iunie și care ne va permite să creștem schimburile comerciale”, a declarat șefa statului.

În contextul celui de-al patrulea summit al Consiliului Europei, Maia Sandu a vorbit cu omologul său și despre situația complicată din regiunea noastră, reiterând angajamentele Republicii Moldova de a contribui la menținerea păcii și securității în zonă.

„Împreună cu lideri europeni m-am reafirmat față de democrație, drepturile omului și statul de drept și ne-am exprimat solidaritatea cu justiția din Ucraina”, a scris Maia Sandu.

În marja evenimentului, șefa statului va avea mai multe întrevederi bilaterale cu șefi de state și de guverne pentru a avansa agenda europeană a Republicii Moldova.

De menționat că cel de-al treilea Summit a avut loc la Varșovia în mai 2005, atunci când liderii celor 46 de state membre ale UE au redefinit prioritățile organizației pentru următorii ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: