Maia Sandu și cancelarul Germaniei au discutat la telefon despre provocările la adresa R. Moldova
Full Article 1 minutes read

Maia Sandu și cancelarul Germaniei au discutat la telefon despre provocările la adresa R. Moldova

Președinta R. Moldova Maia Sandu a avut pe 22 martie o discuție telefonică cu cancelarul Republicii Federale Germania, Olaf Scholz. Administrația prezidențială de la Chișinău informează că oficialii au abordat subiectul „situației curente din regiune și provocările la adresa țării noastre”.

„Cancelarul Scholz și-a exprimat recunoștința pentru efortul țării noastre de a oferi protecție și asistență refugiaților din Ucraina. Președinta Maia Sandu a mulțumit pentru ajutorul financiar și umanitar, oferit de Germania pentru a gestiona fluxul mare de refugiați, dar și deschiderea de a prelua o parte din ei”, se arată în comunicatul Președinției.

La fel, șefa statului a menționat necesitatea unui sprijin suplimentar pentru a diminua consecințele economice pe care le suportă Republica Moldova din cauza războiului. Este vorba, prioritar, de posibilitatea de a deschide piețele UE pentru produsele moldovenești.

Tot astăzi, președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis, a efectuat o vizită oficială la Chișinău. Este prima vizită efectuată de un șef de stat elvețian în Republica Moldova. Oficialul a anunțat că Elveția oferă R. Moldova un ajutor financiar în mărime de 2 mln de franci.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: