Sandu solicită restricții temporare la exportul grâului din rezervele de stat. Care este motivul?
Full Article 1 minutes read

Sandu solicită restricții temporare la exportul grâului din rezervele de stat. Care este motivul?

Președinta Maia Sandu a solicitat guvernului să aprobe de urgență o hotărâre prin care să impună restricții temporare la exportul grâului de proveniență din rezervele de stat. Despre acest lucru, șefa statului a anunțat pe pagina sa de Facebook, astăzi, 29 martie. 

„În contextul informațiilor apărute în public cu privire la riscul exportului de grâu din rezervele de stat în an de secetă, cer guvernului să acționeze imediat în scopul asigurării securității alimentare a țării. De asemenea, voi sesiza Procuratura Generală în legătură cu potențiale cazuri de implicare a instituțiilor statului în vânzarea rezervelor de stat cu prejudicii aduse țării și cetățenilor”, a scris Maia Sandu.

Precizăm că pe 27 martie, Vasile Costiuc, liderul Partidului Democrația Acasă, a declarat că din rezerva de stat ar fi scoase tone de grâu, care urmează a fi exportate. Într-un live pe Facebook, astăzi, 29 martie, Costiuc i-a solicitat președintei Maia Sandu să convoace Consiliul Suprem de Securitate pe marginea acestui subiect.

 

Solicit Guvernului să aprobe de urgență o Hotărâre de Guvern prin care să impună restricții temporare la exportul…

Publicată de Maia Sandu pe Luni, 29 martie 2021

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: