Sandu solicită restricții temporare la exportul grâului din rezervele de stat. Care este motivul?
Full Article 1 minutes read

Sandu solicită restricții temporare la exportul grâului din rezervele de stat. Care este motivul?

Președinta Maia Sandu a solicitat guvernului să aprobe de urgență o hotărâre prin care să impună restricții temporare la exportul grâului de proveniență din rezervele de stat. Despre acest lucru, șefa statului a anunțat pe pagina sa de Facebook, astăzi, 29 martie. 

x

„În contextul informațiilor apărute în public cu privire la riscul exportului de grâu din rezervele de stat în an de secetă, cer guvernului să acționeze imediat în scopul asigurării securității alimentare a țării. De asemenea, voi sesiza Procuratura Generală în legătură cu potențiale cazuri de implicare a instituțiilor statului în vânzarea rezervelor de stat cu prejudicii aduse țării și cetățenilor”, a scris Maia Sandu.

Precizăm că pe 27 martie, Vasile Costiuc, liderul Partidului Democrația Acasă, a declarat că din rezerva de stat ar fi scoase tone de grâu, care urmează a fi exportate. Într-un live pe Facebook, astăzi, 29 martie, Costiuc i-a solicitat președintei Maia Sandu să convoace Consiliul Suprem de Securitate pe marginea acestui subiect.

 

Solicit Guvernului să aprobe de urgență o Hotărâre de Guvern prin care să impună restricții temporare la exportul…

Publicată de Maia Sandu pe Luni, 29 martie 2021

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: