VIDEO Maia Sandu, surprinsă la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Cine o însoțește
Full Article 2 minutes read

VIDEO Maia Sandu, surprinsă la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Cine o însoțește

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este prezentă, alături de sute de lideri și de membri ai familiilor regale, la Westminster Abbey, acolo unde au loc funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a. Șefa statului este însoțită la procesiune de secretara generală a Aparatului președintelui Republicii Moldova, consiliera principală pentru politica externă a președintei, Cristina Gherasimov.

Astăzi, 19 septembrie, are loc înmormântarea de stat a Reginei Elisabeta a II-a, care s-a aflat timp de 70 de ani pe tronul britanic.

Șefa statului, Maia Sandu, a ajuns duminică la Londra, acolo unde se află și azi. Președinta ia parte la funeraliile de stat ale Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a, aducându-i un omagiu în numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit, joi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. Aceasta a condus Marea Britanie timp de 71 de ani.

În 2016, regina Elisabeta a devenit cel mai longeviv monarh din lume. Acum un an și jumătate, pe 9 aprilie 2021, a decedat prințul consort Philip. Acesta avea 99 de ani.

Noul suveran proclamat al țării este fiul său cel mare, Charles al III-lea.

Funeraliile suveranei pot fi urmărite în direct AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: