VIDEO Maia Sandu, surprinsă la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Cine o însoțește
Full Article 2 minutes read

VIDEO Maia Sandu, surprinsă la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Cine o însoțește

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este prezentă, alături de sute de lideri și de membri ai familiilor regale, la Westminster Abbey, acolo unde au loc funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a. Șefa statului este însoțită la procesiune de secretara generală a Aparatului președintelui Republicii Moldova, consiliera principală pentru politica externă a președintei, Cristina Gherasimov.

Astăzi, 19 septembrie, are loc înmormântarea de stat a Reginei Elisabeta a II-a, care s-a aflat timp de 70 de ani pe tronul britanic.

Șefa statului, Maia Sandu, a ajuns duminică la Londra, acolo unde se află și azi. Președinta ia parte la funeraliile de stat ale Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a, aducându-i un omagiu în numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit, joi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. Aceasta a condus Marea Britanie timp de 71 de ani.

În 2016, regina Elisabeta a devenit cel mai longeviv monarh din lume. Acum un an și jumătate, pe 9 aprilie 2021, a decedat prințul consort Philip. Acesta avea 99 de ani.

Noul suveran proclamat al țării este fiul său cel mare, Charles al III-lea.

Funeraliile suveranei pot fi urmărite în direct AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: