Maia Sandu va participa, din nou, la Congresul Partidului Popular European
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu va participa, din nou, la Congresul Partidului Popular European

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va participa în zilele de 31 mai – 1 iunie la Congresul Partidului Popular European (PPE) de la Rotterdam. Informația a fost confirmată, marți, de administrația prezidențială.

Șefa statului va lua parte la Summitul extins al PPE cu șefii de state și de guverne din țările UE și non-UE și va avea întrevederi cu mai mulți șefi de state și de guverne din Uniunea Europeană.

De precizat că din PPE face parte și Siegfried Mureșan, președintele delegației Parlamentului European în Comitetul Parlamentar de Asociere UE-Republica Moldova.

De altfel, Partidul Popular European, formațiune care reunește partide de centru-dreapta din întreaga Europă, își alege noua conducere la un congres ce ar loc marți și miercuri la Rotterdam. Pentru postul de președinte al PPE, deținut în prezent de fostul șef al Consiliului European Donald Tusk, candidează doar Manfred Weber, președintele grupului popularilor din Parlamentul European.

Eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan va candida pentru un nou mandat de vicepreședinte al Partidului Popular European. Siegfried Mureșan a fost ales vicepreședinte al PPE pentru prima dată în noiembrie 2019, la congresul de la Zagreb. El este europarlamentar din 2014, deținând și o poziție de vicepreședinte al grupului PPE din Parlamentul European, notează portalul euractiv.ro.

Maia Sandu a participat și în 2019 la congresului Partidului Popular European (PPE) de la Zagreb, unde a fost aleasă noua conducere. Atunci, aceasta a vorbit despre experiența avută în calitate de prim-ministru.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: