Managerii școlilor private din capitală solicită revenirea elevilor în clase. Ce spune Primăria?
Full Article 2 minutes read

Managerii școlilor private din capitală solicită revenirea elevilor în clase. Ce spune Primăria?

Unele școli din capitală ar putea reveni la lecții cu prezența fizică a elevilor. Subiectul va fi discutat la următoarea ședință a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică din municipiu. Anunțul a fost făcut de către primarul general, Ion Ceban pe 14 aprilie.

Edilul a precizat că, în prezent, în mun. Chișinău, rata medie de vaccinare în rândul personalului instituțiilor de învățământ general este de aproape 40%. Prioritar au fost imunizați profesorilor din clasele I-IV-a.

În cazul școlilor private, procentul personalului vaccinat ajunge și până la 97 la sută, iar managerii acestor instituții au cerut revenirea elevilor în clase.

Pe 13 aprilie, primarul capitalei a declarat că în instituțiile de învățământ din mun. Chișinău, unde se va ajunge la o rată de vaccinare anti-Covid de circa 70% în rândul cadrelor didactice, procesul de studiu se va desfășura cu prezența fizică la ore a elevilor.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății din 14 aprilie, peste 71 de persoane din Moldova au primit prima doză de vaccin anti-Covid. Au fost imunizat 60% din personalul medical, 24% din angajații din domeniul educației și 30% din angajații centrelor de plasament temporar.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: