Maratonul vaccinării continuă. Număr record de persoane imunizate la Palatul Republicii în prima zi
Full Article 2 minutes read

Maratonul vaccinării continuă. Număr record de persoane imunizate la Palatul Republicii în prima zi

În prima zi a maratonului vaccinării care se desfășoară la Palatul Republicii din capitală s-au vaccinat un număr record de persoane. Potrivit primarului Ion Ceban, este vorba despre 3 500 de persoane. Maratonul vaccinării va continua și pe parcursul zilelor de 29 și 30 mai.

Doritorii de a fi vaccinați împotriva noului tip de coronavirus au putut alege unul dintre serurile: AstraZeneca, Pfizer, Sinopharm și Sinovac. Cel mai solicitat a fost producătorul Pfizer – autoritățile au alocat un lot de 2 500 de doze.

Maratonul continuă și în zilele de weekend și vaccinarea este posibilă fără o programare prealabilă, doar cu buletinul de identitate. Circa 200 de cadre medicale lucrează în cadrul maratonului care se desfășoară la Palatul Republicii.

Concomitent, în weekend, va activa și Centrul Municipal de Vaccinare, la fel și punctele mobile (troleibuzul și autobuzul). Pe 29 mai, troleibuzul se va afla în sectorul Ciocana al capitalei, iar autobuzul – în orașul Sîngera. Adresele exacte le puteți afla AICI.

Potrivit portalului vaccinare.gov.md, până în dimineața de 29 mai, au fost vaccinați cu prima doză de ser anti-Covid aproape 400 de mii de persoane. Numărul persoanelor care au fost imunizate cu ambele doze de vaccin constituie 70,3 mii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: