Marea Britanie: o minoră, violată într-un joc online. Ar fi suferit o traumă psihologică
Full Article 2 minutes read

Marea Britanie: o minoră, violată într-un joc online. Ar fi suferit o traumă psihologică

Poliția britanică investighează primul caz de viol dintr-un joc de realitate virtuală din țară. Victima – o minoră – a suferit o traumă psihologică, relatează Daily Mail

Poliția a declarat că o fată a fost rănită – vârsta exactă nu a fost precizată, precizându-se doar că are sub 16 ani. Infracțiunea comisă împotriva ei constă în faptul că personajul ei digital a fost violat online de un grup de străini care participau, de asemenea, la joc.

Forțele de ordine britanice consideră că, în ciuda faptului că minora nu a suferit leziuni fizice, atacul ar putea fi atribuit violului „obișnuit”. Poliția a subliniat că jocurile de realitate virtuală sunt concepute pentru asta – să te cufunde într-o atmosferă care să facă să pară că lucrurile s-ar întâmpla în realitate.

Copilul a suferit o traumă psihologică similară cu cea suferită de o persoană care a fost violată fizic. Iar impactul emoțional și psihologic asupra victimelor are un efect mai durabil decât orice traumă fizică. Acest lucru creează o serie de probleme pentru organele de drept, deoarece legislația actuală nu prevede astfel de infracțiuni”, a declarat o sursă din cadrul poliției engleze pentru Daily Mail.

Sursa citată scrie că este pentru prima dată în Marea Britanie când poliția locală investighează o crimă virtuală de natură sexuală.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: