Marina Tauber susține că va fi reținută, după ce Parlamentul va vota pentru ridicarea imunității: „Nu am de gând să fug din țară”
Full Article 2 minutes read

Marina Tauber susține că va fi reținută, după ce Parlamentul va vota pentru ridicarea imunității: „Nu am de gând să fug din țară”

Deputata Partidului „ȘOR” Mariana Tauber declară că va fi reținută astăzi, 21 iulie, după ce deputații vor vota pentru ridicarea imunității, solicitată în debutul ședinței plenare de procurorul general interimar Dumitru Robu. Tauber susține că cunoaște despre acest lucru de săptămâna trecută și dă asigurări că nu va fugi din țară.

„Sunt sigură și știu că astăzi, după ședința Comisiei și votarea în Parlament în vederea ridicării imunității, eu o să fiu reținută. Cunosc asta și dețin informații despre asta de săptămâna trecută. Chiar și așa, stau aici, în fața dvs. și a întregii țări, pentru că sunt nevinovată”, a declarat Marina Tauber.

Tauber se arată convinsă că, în cazul în care va fi arestată, mii de oameni vor ieși la proteste masive pentru a cere eliberarea acesteia din arest.

De menționat că, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a venit astăzi în Parlament pentru a cere ridicarea imunității parlamentare a deputatei fracțiunii „ȘOR”, Marina Tauber, acuzată de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a partidului pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Potrivit cererii de ridicare a imunității, Tauber este acuzată, de asemenea, că ar fi acceptat cu bună știință finanțarea Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat. Marina Tauber se declară nevinovată și acuză guvernarea PAS și Președinția de represiuni politice.

De menționat că, oamenii legii au inițiat în dimineața de 21 iulie percheziții într-un dosar penal pornit pe faptul finanțării ilegale a Partidului „ȘOR”. Sunt vizate mai multe locații din țară. Tauber spune că au fost efectuate descinderi la adresa sediilor Partidului „ȘOR” din întreaga țară, fiind vizate conducerea formațiunii politice.

Precizăm că anterior, Marinei Tauber i-a fost aplicată interdicția de a părăsi țara timp 60 de zile, începând cu ziua de 27 mai.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: