Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu pentru încă 20 de zile
Full Article 2 minutes read

Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu pentru încă 20 de zile

Procuratura Anticorupție a anunțat că Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu. O decizie în acest sens a fost luată pe 29 iunie. 

Reprezentanții Procuraturii Anticorupție au declarat că pe 29 iunie a avut loc prima ședința preliminară în cadrul cauzei penale de învinuire a Marinei Tauber și Partidului Politic „Șor” pe patru capete de acuzare, pentru falsificarea rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale și a partidului politic și acceptarea finanțării ilegale din partea unui grup criminal organizat.

În cadrul ședinței a fost examinat demersul procurorului privind prelungirea măsurii preventive arestarea la domiciliu în privința Marinei Tauber.

În rezultatul examinării demersului, judecătorul din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, a admis demersul parțial, dispunând prelungirea arestului la domiciliu, cu 20 de zile, în privința inculpatei.

***

Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară, după reținerea sa din 21 iulie 2022. Parlamentara este acuzată de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a partidului pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Potrivit cererii de ridicare a imunității, Tauber este acuzată, de asemenea, că ar fi acceptat cu bună știință finanțarea Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

Aleasa poporului nu recunoaște acuzațiile care i se impută și pledează nevinovată. Potrivit ei, dosarul a fost pornit pe numele său „la comandă”. Tauber acuză PAS și Președinția că și-ar fi „subjugat justiția”. La rândul lor, reprezentanții guvernării resping acuzațiile alesei poporului și declară că „așteaptă o finalitate în acest caz”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: