Dumitru Robu a venit în Parlament. Cere ridicarea imunității deputatei Marina Tauber
Full Article 2 minutes read

Dumitru Robu a venit în Parlament. Cere ridicarea imunității deputatei Marina Tauber

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, cere Parlamentului ridicarea imunității deputatei Partidului „ȘOR”, Marina Tauber. Anunțul a fost făcut de către președintele legislativului, Igor Grosu.

Potrivit Procuraturii Generale, Dumitru Robu a înaintat două cereri de ridicare a imunității în privința deputatului în Parlamentul Republicii Moldova, Marina Tauber, vizată în două cauze penale pornite pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat, acțiuni infracționale care se încadrează conform elementelor infracțiunii prevăzute la art. 181/2 alin. (5) din Codul penal, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor” pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate, infracțiune prevăzută la art.181/2 alin.(1) din Codul penal.

De menționat că, oamenii legii au inițiat în dimineața de 21 iulie percheziții într-un dosar penal pornit pe faptul finanțării ilegale a Partidului „ȘOR”. Informația a fost confirmată pentru NM de către Mariana Cherpec, reprezentanta Procuraturii Anticorupție, care a precizat că sunt vizate mai multe locații. Procuratura nu a precizat cine sunt persoanele vizate. Reprezentanții CNA și SIS deocamdată nu ne-au răspuns la solicitarea de informație.

Amintim că deputatei fracțiunii Partidului „ȘOR” Marina Tauber i-a fost ridicată imunitatea parlamentară, la solicitarea lui Dumitru Roibu, pe 26 mai. Atunci Roibu o acuza pe Tauber de spălarea banilor săvârșită de un grup criminal organizat sau de o organizație criminală în proporții deosebit de mari și de escrocherie.

Pe 27 mai, deputata fracțiunii Partidul „ȘOR”, Marina Tauber, a fost citată la Procuratura Anticorupție, unde i s-a înaintat învinuirea referitor la capetele de acuzare. Parlamentarei i-a fost aplicată interdicția de a părăsi țara timp 60 de zile, începând cu ziua de 27 mai.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: